måndag 28 november 2011

magister....eller iallafall en början


jag är så glad, eller så är jag väldigt naiv men i vilket fall som
så har jag blivit antagen till skolans förberedande magister till mitt sista år 
(pre-master...låter ju så mycket bättre på engelska)
det kommer bli ett år fyllt av stress, frustration, ilska, tårar och förhoppningsvis mot slutet lättnad och glädje. tror fortfarande inte att jag har förstått vad jag gett mig in i. jag tar chansen.

jag hoppar från klippan och sedan får vi se om jag flyger.


onsdag 23 november 2011

motivation till motivering

försöker finna motivation till att skriva en motivering, eller rättare sagt fyra.
för inte nog att jag måste motivera mig själv till att skriva en motivering, utan finna motivation till att skriva fyra. galet!

dessa tre dagar har varit fullspäckade i skolan. det är mörkt när jag cyklar dit och mörkt när jag kommer tillbaks. vad som händer utanför skolans dörrar vet jag inte så mycket om. jag lever framför en skärm med siffror och bokstäver, och med människor pratar jag siffror och bokstäver. ett språk som ingen utanför skulle förstå. kodspråk och studietermer som någon hittat på. ett språk som man med tiden lär sig att tala. ett språk som jag nu har svårt för att sluta tala. på den lilla lediga tid jag har staplar jag mig fram. vet knappt hur man beter sig utanför mina dörrar och med ett språk och beteende som ligger djupt bak i mitt minne, mitt förflutna, i mitt sociala liv.

det har blivit sagt många gånger förut, men jag längtar tills de kommande två veckorna är över och jag kan får mitt liv och sociala umgänge tillbaka.


lördag 19 november 2011

magiskt

jag vet att när det kommer till Twilight så är jag världens sucker, nörd! har haft film-marathon i vardagsrummet för att komma i rätt mood och för att uppdatera mina vänner som inte sätt alla filmerna. samma historia upprepar sig varje år, att jag blir som uppslukad i denna magiska värld och förundras över hur vanligt och tråkigt mitt liv är. varför har inte jag vampyrer och varulvar springande runt omkring mig? varför är inte min omgivning magisk?


har känt mig rastlös över att ingenting nytt händer och att jag känner att mitt liv varit på paus. jag är inte van vid att göra samma sak för mer än ett år, och sedan börjar jag på nåt nytt. nu när livet börjar förändras så känner jag mig skakis. jag kommer hoppa ut i något jag inte vet vad det är eller hur det kommer gå och sluta. det är en blank bok som endast jag kan skriva. efter en vecka i fantasins värld så är det det jag vill skriva om och det börjar från och med nu. lägenheten är uppsagd och fr.o.m tisdagen kommer den fyllas utav främlingar som ska titta, känna och fråga. mitt hem kan nu bli deras.

vart jag ska ta vägen vet jag inte än.


söndag 13 november 2011

om olikheter


hur kan vissa saker komma till en kultur men inte en annan? varför firar man saker på olika sätt? hur kommer det sig att man tycker om vissa saker men inte andra? vid högtider och festligheter syns olikheter bara ännu större och det är oftast då man ser hur relationer är skapade och splittrade. man ser hur några lägger ner så mycket energi för att göra saker bra och någon annan bara rycker på axlarna. vissa kan inte glädjas åt andra och andra vill helt enkelt inte.


snart kommer mannen nedanför Sintarklaas och hälsa på igen. jag har redan träffat honom för första gången idag tillsammans med sina följeslagare Swarte Piet. en figur som för mig är väldigt främmande och som jag inte känner någon koppling till. när julen närmade sig för första gången i holland för 2 år sen och jag för första gången såg en chokladfigur med folie runt sig föreställande en svart tomtenisse, berömde jag min sambo och nya land att vara så öppna mot olika kulturer. min sambo tittar förbryllat på mig och chokladfiguren i min hand och kan inte förstå att jag inte vet vem detta är.
mitt första möte med chokladfiguren swarte piet (sintarklaas hjälpe).

sintarklaas kommer med en båt från spanien där han bor resten utav året tillsammans med sina swarte peits och sin vita häst, och en stor bok med alla barn i hela världen. boken innehåller en lista på hur barnen har skött sig och vad de önskar sig....låter inte detta väldigt välbekant?
skillnaden är att sintarklaas har svartanissar och kommer ridande på en vithäst, och innan man får sin present måste man sjunga en visa om sintarklaas.
Sintarklaas paraderna är i full gång och har nu blivit en tradition som jag tycker om. det enda som jag tycker är skrämmande är swarte piet. jag kan inte hjälpa det, men för mig ser han bara väldigt läskig ut.



fredag 11 november 2011

på min shoppinglista




detta ska definitivt inhandlas idag.
passar perfekt till 50års kalaset imorgon

tisdag 8 november 2011

fartbulor


jag tyckte äntligen att jag kommit i ett bra flow och att min otur skulle börja vända.
men NEJ.
jag blir så trött utav att behöva kämpa men att det aldrig ger med sig.
när ska det lossna?
det känns verkligen som att jag lever inne i en bubbla mellan två ting och just nu känner jag mig väldigt förvirrad över vad jag ska välja. jag känner mig förvirrad över val jag har gjort. jag vet inte vad jag vill och inom mig gror en inre stress som inte skiner igenom, men vissa dagar kan mina nära se rakt igenom mig. de ser att jag är förvirrad, att jag känner mig vilsen, att jag inte vill växa upp och ta svåra beslut. livet för tillfället är turbulent och med många frågetecken. jag behöver komma iväg och ladda mina batterier, bara göra roliga saker och bara tänka på saker som inte är viktigt.
jag längtar tillbaks till tonåren där det svåraste beslutet var vad jag skulle klä mig i för kläder. nu känns det som att valen jag gör idag kommer följa mig för resten av livet.

jag har kommit i en rejäl svacka och just nu vill jag bara upp!


måndag 7 november 2011

besök från sverige







en fullspäckad helg med shopping, god mat och en massa bus tillsammans med min underbara sverige familj. helgen har sprungit iväg, men om åtta veckor ses vi igen.

söndag 6 november 2011

Österrike

bildspel från min trip till österrike

min första saltkringla

Riesenrad, 4e högsta i Europa (65m)

Fördrink i lägenheten innan utgång i Krems: Patritia och Martha

utekväll i Wien

Slottet

en äkta wienerschnitzel på en värdshus i Wien

förstklassig restaurang i kulturhuvudstaden Linz